Targa Evolution II 
- -  
Targa Evolution II

In `98 besloot ik mijn GT om te bouwen naar een Targa met een afneembaar kunststof dak. Er zijn in Europa diverse carrosserie bouwers die een ombouwsysteem leveren en evt. ook aanbrengen. Mijn keuze viel al snel op het Duitse bedrijf Lenk Opel Tuning, mede omdat zij niet alleen het dak met al zijn bijbehorende metalen verstevigingen aanbrachten maar ook de nodige Tuv verklaringen en testrapporten verzorgde.

Terug in Nederland heb ik nog extra verstevigingen aangebracht o.a. aan de onder/zijkanten waar special gezette metalen zij skirts zijn aangelast om de verstevigings kokers af te dekken, verder zijn onder de stoelen metalen kruisverbanden aangebracht en een speciaal gebogen 4 mm. dik metalen opzetrand achter de stoelen aangelast die tevens fungeert als verhoging om de airco blower en de audio versterker een plaatsje te geven.
 


 
Opnieuw naar de spuiter

Het gevolg van de ombouw was dat heel de auto opnieuw in de lak moest worden gezet inclusief alle losse delen zoals het afneembaar dak, de deuren,lampen en spiegels
 


 
Interieur

Het interieur is in de loop der jaren gewijzigd van geheel wit, wat erg besmettelijk bleek, naar beige met witte delen tot uiteindelijk geheel beige uitgevoerd in het allerbeste Connely leder.

 


Airco controle
 


In de rugleuningen van de stoelen en in de beide deurpanelen is een zelf ontworpen Opel GT logo geborduurd, zeer apart!
 Airco en audio ruimte
 Tijd voor een ritje met mijn dochter
 
wielen en banden

Het wordt steeds moeilijker om een gave set BBS-RS1 wielen te pakken te krijgen. Deze van zichzelf al prachtige wielen zijn immers al jaren uit de productie. Het hart is door K-Tech (Hagen Duitsland) verchroomd en de aluminium randen zijn door het zelfde bedrijf hoogglans gepolijst,vakwerk!
Voor staat de auto op 8Jx15, achter op 8,5Jx15. De banden zijn van Toyo Proxess 1, voor 205x50R15, achter 225x45R15
 


 
Motor en aandrijving.

De motor is door de jaren heen behoorlijk geėvalueerd, van een standaard motor 1900 CC. met weber carburateur, daarna een 2.0 L met benzine injectie, tot een geheel gereviseerde 2.0 l 16 kleppen motor,op de eerste foto`s is te zien hoe ik de motor uit `91 kreeg aangeleverd incl. de Omega 5 versnellingsbak uit `99 met hydraulische koppeling! De bak moest wel uit elkaar om een km. teller aandrijving aan te brengen.
 


 


De motor bleek op de testbank een lekke koppakking te hebben dus geheel uit elkaar.
En als je dan toch bezig bent dan maar gelijk het hele blok reviseren, kan die er voorlopig weer tegenaan.
 


 
Motorruimte en verchromen

Terwijl de motor werd gereviseerd, was het een mooie tijd om de motorruimte (na div. laswerkzaamheden) eens netjes op te knappen. Ook de kabelbomen te ordenen en vast te zetten.
Tevens een prima periode om wat materiaal naar de verchromerij te brengen. De kleppendeksel is ook verchroomd en het bougie afdekplaatje is nadat de letters zijn afgeplakt,in de carrosserie kleur gespoten.
 


 
Motor terug van revisiebedrijf samen met versnellingsbak

Nadat de motor geheel door revisiebedrijf Arrows te Rijswijk onderhanden was genomen werd het de hoogste tijd om de verchroomde delen te monteren en de motor in te bouwen.
 


 
Radiator en aircopomp
De radiator is voorzien van een `zij`uitloop om meer plaats voor de aircopomp te verkrijgen. Links onder is een ingebouwde thermostaatschakelaar aangebracht
 

Geheel nieuwe airco-installatie geleverd en gemonteerd door A.C.C.bv te Den Haag, hiernaast is de compressorpomp te zien
 
uitlaat

Bij EPS te Hoogezand zijn zij gespecialiseerd in custom-made RVS uitlaatsystemen.
 Let op het schokabsorberende flexibele tussenstukje en het speciaal gemaakte extra platte overgangsstuk die de oversteek van links naar rechts mogelijk maakt!
 
Uitlaat met power!

 


 
Motor Management

Het voordeel van veel Europese motor-management systemen is dat zij te tunen oftewel te optimaliseren zijn waardoor niet alleen vermogenswinst maar ook een vermindering van brandstof te behalen is.
Bij mijn Opel is het gehele systeem gewijzigd van de standaard Bosch Motronic 2.5 naar het type Motronic 3.1, met als grote voordeel een geheel contactloos en verplaatsbaar `DIS`ontstekingssysteem dat naar mijn mening nog nooit is uitgevoerd!
De gehele elektronische ombouw is door Nederhof Car Electra te Den Haag uitgevoerd.
Bij Beek autoracing te Leidschendam is alles met de computer en op de rollerbank geoptimaliseerd.
 Bij Nederhof Car Electra, draadboom en ECU aanpassing.
 Daarna bij Beek auto-racing op de rollerbank voor wat extra PK`s,
 
Klaar om te rijden.

Na 2 jaar aan de motor en elektra sleutelen eindelijk weer eens rijden!!
 
Stuurbekrachtiging

Om de auto wat beter te `handelen`zeker met de wat bredere banden en het extra gewicht van alle verstevigingen en aanpassingen heb ik stuurbekrachtiging aangebracht.
 Goed te zien, het stuurhuis, de pomp en slangen en het speciaal gemaakte koelrooster.
 
nog een paar losse foto`s

 


 


Met mijn dochter en schoonzoon.
Had je nog wat opmerkingen op mijn auto?
 
Is het nieuwe seizoen al begonnen?

 
Kijk dan nog even in de foto gallery voor je op weg gaat!

 
 « Targa Evolution I
topˆ
 

© 2003 Opel GT Targa.com
E info@opelgttarga.com