Targa Evolution I 
- -  
Targa Evolution 1

Na aanschaf in `91 bleek dat de auto door de vorige eigenaar zwart was overgespoten, de oorspronkelijke kleur is nr.446 en dat staat voor citrusgelb, wat ook aan de binnenzijde van de auto en op de foto`s is te zien.
 Mijn zoon en ik in 1991
 


Optisch waren er al wat roestplekken zichtbaar en ook technisch mankeerde er nog al wat aan. Dus maar één optie, alles uit elkaar, tot de laatste schroef!! Alles labelen, merken en in dozen opslaan.
 


 


De kale carrossorie werd ouderwets gezandstraald en alle beweegbare delen zoals deuren,koplampen en motorkap zijn vervangen door roestvrije, meestal Californische, exemplaren. Diverse plaatdelen die te erg door het roestmonster waren aangevallen zijn vervangen door nieuwe. Al deze delen zijn door OPEL GT PARTS (Suselbeek&Parsget) geleverd.
 


 


Na de laswerkzaamheden is het geheel verzinkt en met diverse epoxylagen behandeld. Daarna is alles glad gemaakt en geschuurd en geschuurd en nogmaals geschuurd, in kleur gespoten en verschillende lagen blanke lak zorgen voor de nodige glans.
 


In de SpuitcabineHet eerste gedeelte af!!!Al het binnen plaatwerk voorzien van anti dreun platen.
De gehele kabelboom is vernieuwd zowel het carrosserie als wel het motor gedeelte, tevens zijn alle extra draden t.b.v. audio en motormanegment meegevoerd. 


De voor-en achterwielophanging zijn geheel uit elkaar gehaald, gezandstraald en geel gepassiveerd (geel verzinkt) en voorzien van een 2-componenten laklaag
Vervolgens is alles,compleet voorzien van nieuwe rubbers en lagers,gemonteerdHet achter differentieel is geheel gereviseerd en met nieuwe sims afgesteld 


Aan de achterzijde zijn de standaard trommelremmen vervangen door enkelvoudige schijfremmen met ingebouwde trommelremmen voor de handrem.

Aan de voorzijde zijn de standaard enkelvoudige schijfremmen vervangen door geventileerde schijven met grotere calipers (remklauwen) afkomstig van de BMW 3-serie

 


De motor zit oorspronkelijk in een Manta B GSE 2.0l injectie, is totaal gereviseerd en door VEGE aangeleverd. Diverse onderdelen zoals de kleppendeksel, in en uitlaatspruitstuk, gasklephuis en carterpan zijn verchroomd.

De standaard 4 versnellingsbak werd ingewisseld voor een Getrag 5 bak, ook uit een Manta B GSE.
 


Eindresultaat

Op naar Evolution 2.
 
 « Home
topˆ
Targa Evolution II » 

© 2003 Opel GT Targa.com
E info@opelgttarga.com